En actie’, de camera draait…

Wat een geweldige ervaring is het om een TV-crew te ontvangen hier in ons eigen plantenasiel! Het is als een droom die uitkomt dat wij ons mekka vol met tweedekans planten aan een breed publiek kunnen laten zien via een televisieprogramma. De opnamedag werd er dan ook een vol opwinding en trots, en we willen ons avontuur graag met jullie delen!

TV-crew in huis

Die bewuste ochtend begon al vroeg, toen de crew van het TV-programma Zin in Morgen arriveerde bij ons plantenasiel. Bij binnenkomst voelen we meteen de energie en het enthousiasme in de lucht hangen en is het volle bak hier bij PleegPlantje. De cameraman installeert zich, de crew gaat aan de slag met het opzetten van de opnameapparatuur en Rowie en ik krijgen allebei een geluidszender opgespeld. Na instructies van de regisseur en de boodschap vooral onszelf te zijn, zijn wij er klaar voor onze passie voor afgedankte planten te delen met de wereld.

“Oh ja, het is zeker een beetje spannend allemaal, maar we vinden het vooral opwindend en belangrijk dat wij met ons verhaal anderen kunnen inspireren om ook zielige planten een tweede kans te geven”.

Als de camera draait

Terwijl de camera’s draaien, vertellen we over de kneusjes die wij regelmatig gedoneerd krijgen. We delen hun achtergrondverhalen, hoe ze soms verwaarloosd en vergeten zijn, en hoe we ze helpen weer sterk te worden. Tijdens het TV-programma praten we over de liefdevolle verzorging die onze pleegplantjes ontvangen. We nemen de kijkers mee met wat er gebeurt met een gedoneerd plantje na binnenkomst, hoe ze hun eigen naam(stokje) krijgen, op de foto gaan voor Instagram en hoe we het pleegplantje weer uitzwaaien als het uitvliegt naar een nieuw thuis.

We laten zien dat onze pleegplantjes echt een speciale plek in ons hart hebben en dat we er alles aan doen om ze gezond en gelukkig te maken. Het voelt voor ons dan ook als een beloning als ze weer helemaal hersteld aan een nieuw avontuur kunnen beginnen.

Wat een ervaring

Na een lange onvergetelijke dag vol opnames en interviews, zijn we vooral dankbaar en trots. Het is een ervaring die we zullen koesteren en die ons nog meer motiveert om door te gaan met ons belangrijke werk.

We hopen dat jij net zo enthousiast bent over planten als wij en dat je geïnspireerd bent om ook een verschil te maken in de wereld van groen!
Als je ooit de kans krijgt een plantenasiel te bezoeken, zul je zien dat het niet alleen een plek is waar planten worden verzorgd, maar dat het ook een plek is vol liefde, hoop en herstel. Samen werken we eraan deze afgedankte planten weer te laten stralen.

De uitzending met PleegPlantje is gratis terug te zien bij NPO Start in het programma ‘Zin in morgen’ van KRO/NCRV, uitgezonden op NPO2 op 20 januari 2024.