Wie zijn wij

Over PleegPlantje

Een zwak voor groene kneusjes

Naast het zijn van moeder (Nelly) en dochter (Rowie), zijn we ook elkaars beste vriendinnen. We vinden het heerlijk om te tuinieren en we vinden elkaar in onze wederzijdse passie voor groene planten. Planten maken ons blij, ze brengen sfeer in huis, geven rust en zorgen ook nog eens voor zuivere lucht.

Allebei hebben we min of meer een voorliefde voor eigenwijze, soms wat zielige kamerplanten. Die kneusjes kochten we dan vaak bij de plantenhoek in de supermarkt met de intentie ze weer op te lappen. ‘Zonde toch om ze daar te laten verpieteren terwijl ze bij ons met veel liefde en zorg een tweede leven krijgen’. Uiteindelijk zijn dit onze dierbaarste planten geworden. Door deze afdankertjes op te vangen, gaan we verspilling tegen. Dat vinden we erg belangrijk. Wij dragen graag ons steentje bij aan een duurzame en groene wereld waardoor het idee groeide meer te gaan doen met onze passie. Na onderzoek ontdekten we dat er vergelijkbare initiatieven zijn. Zogenaamde plantenasiels die je voornamelijk in de grote steden vindt. Maar in de Bommelerwaard, nota bene het groene rivierengebied van Nederland, zijn zulke initiatieven nog zeldzaam. En zo ontstond het idee voor PleegPlantje. Een opvangplek voor afgedankte kamerplantjes met als doel ze na liefdevolle verzorging weer een tweede thuis te geven. 

Wij richten ons op tweedehands planten en stekjes. Van elke plant houden we de levensloop bij voor zover we dit kunnen. Met tips voor de verzorging en voorzien van een eigen naam kunnen de pleegplantjes als ze aangesterkt zijn geadopteerd worden en haal jij straks een nieuw vriendje in huis. 

Via Instagram en Facebook houden wij je graag op de hoogte van het reilen en zeilen in ons plantenasiel en laten wij weten wanneer een Pleegplantje kan uitvliegen naar een nieuw thuis.

Liefs van Nelly en Rowie Mastenbroek

Wij willen bijdragen aan een duurzame en groene wereld waarin minder verspilling is.’