De pleegplanten

Wil jij van je plant af?

Brengen of laten ophalen

Er kunnen veel redenen zijn, waarom het soms niet meer klikt met je plant. Misschien sta je op het punt te verhuizen naar een kleinere woning of kies je voor een ander interieur.
Soms wordt een kamerplant te groot, of staat hij juist een tijd te kwakkelen en ben je er een beetje klaar mee.
Zet hem dan alstublieft niet aan de straat! Laat het ons weten en wij vangen jouw kamerplant met alle plezier en liefde op. Het is fijn als je de plant zelf komt brengen. Dit gaat op afspraak. Lukt het niet om hem af te geven, dan halen wij je plant gratis op (binnen 3 km en op de fiets) want elke kamerplant is welkom bij PleegPlantje. 

Eenmaal opgevangen bij PleegPlantje, starten wij de verzorging. Als onze groene vriend weer is aangesterkt, is het tijd voor een tweede kans en een nieuw thuis.  

Een plant met een eigen naam

Jouw lievelingsplant is uniek

Je kent het wel: iedereen die van planten houdt, heeft thuis een lievelingsplant, die net iets specialer is dan al die anderen. 

Onze pleegplantjes zijn niet standaard. Stuk voor stuk zijn het  survivors, ze hebben een levensverhaal en wachten bij ons op een tweede thuis. 

Wij helpen ze die nieuwe start te maken. En bij een nieuw begin hoort een eigen naam, die onderstreept dat je nieuwe huisgenootje er mag zijn. 

Wil jij een PleegPlantje?

Hoe gaat adopteren?

Je bent gevallen voor een van onze pleegplantjes? Hoe gaaf is dat! 
Wij informeren jou over de adoptieprijs van het pleegplantje. Je betaalt nooit de winkelprijs want we vinden het juist tof dat jij een plantje een tweede kans geeft. Je adopteert een pleegplantje dat:

  • oersterk is en overlevingsdrang heeft
  • nooit standaard maar altijd uniek is
  • zich snel bij jou aanpast
  • van ons een eigen naam heeft gekregen


Door adoptie draag je bij aan een wereld met minder verspilling.